Op een woensdag avond werd Vanny in de armen van haar baasje de kliniek binnen gerend: “Mijn hondje is net aangereden door een vrachtwagen en er komt nu bloed uit haar vagina!” We hebben Vanny snel onderzocht en met spoed geopereerd om de bloeding te stoppen. Tijdens het 1e onderzoek viel ons al op dat de stand van haar achterpootjes afwijkend was. Daarom hebben we een röntgenfoto gemaakt waaruit bleek dat ze haar bekken op meerdere plekken had gebroken. Bovendien zagen we een breuk in de staart. Door de klap zijn de zenuwen in het heup van Vanny beschadigd geraakt waardoor ze haar achterpootjes en staart niet meer kon bewegen. Bovendien kon ze haar urine en ontlasting niet meer ophouden.

Het repareren van Vanny’s bekken is specialistenwerk en daarom hebben we haar doorgestuurd naar het Veterinair Orthopedisch Centrum Tilburg waar we regelmatig mee samenwerken. Daar hebben ze op beiden kanten van haar heup een metalen plaat geschroefd en haar staart geamputeerd. Na de operatie kon de revalidatie beginnen. We zagen Vanny regelmatig in haar wandelwagen voorbij komen, omdat ze zelf nog niet kon lopen. Het heeft een zeker een maand geduurd maar nu zien we elke keer een vrolijk hondje voorbij huppelen.

Op dierendag dachten Vanny’s baasjes haar eens goed te verwennen met een flink stuk bot. Dat werd erg gewaardeerd en ze heeft er flink op liggen kauwen. Maar na een dag wilde ze niet meer eten en had ze ook geen ontlasting meer. Na onderzoek bleek dat haar darmen verstopt zaten met allemaal botstukjes. We hebben Vanny geopereerd en de stukjes bot verwijderd. Na een paar dagen bijkomen was Vanny weer helemaal de oude. Inmiddels zien we haar weer vrolijk voorbij komen wandelen met haar baasjes.
Als bedankje voor alle goede zorgen hebben we iets lekkers gekregen van Vanny en haar baasjes en daar zijn we heel erg blij mee.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *