Een paar weken geleden ging ondergetekende met een jonge-net-afgestudeerde dierenarts naar een paard dat net geveulend had. De nageboorte moet er daarna na enkele uren af zijn en dat was bij deze merrie niet gebeurd.  Nu wilde het toeval dat de jonge dierenarts een nieuw trucje had geleerd op de universiteit, en dat wilde ik natuurlijk wel eens zien.
Op de plaats van bestemming aangekomen houdt een jonge dame van ergens in de twintig het paard vast. De jonge collega begint aan zijn trucje aan de achterzijde van het paard en ik sta er bij te kijken. Op een gegeven moment vraagt de jongedame of ik stagiair was. Ik dacht eerst dat ze het tegen mijn collega had, maar ze had het wel degelijk tegen mij. Aangezien een stagiair in de regel jonger is dan de begeleider, begrijpt U dat ik met mijn leeftijd van ver over de 50 jaar de hele dag lachend heb doorgebracht…….