Op de praktijk houden wij ons bezig met de gezelschapsdieren: hond, kat, maar ook konijnen, andere knaagdieren en vogels. Toen wij hier de praktijk begonnen wilde ik meer huiselijkheid in onze praktijk brengen. Deze huiselijkheid hebben we vertaald naar “Aandacht, Rust en Ruimte”. Ook de twee collega’s, Lieke en Suzanne te stralen dit principe uit.  We zijn nu enige tijd hiermee aan de gang en het begint zijn vruchten af te werpen.
Op de praktijk doen we alle eerste-lijn-diergeneeskunde: entingen, consulten, operaties. We hebben daarvoor -bijna – alle instrumenten ter beschikking: röntgenapparatuur, gasnarcose, bloedanalyse,  etc.
Om Uw huisdier de nodige rust te geven spreken we zo weinig mogelijk huisdieren tegelijkertijd af. Zo ook met de operaties: om 09.00 uur wordt de eerste hond/kat afgesproken. Als er een tweede huisdier ingepland wordt, dan is dat in de regel na de eerste operatie. Zo hoeft Uw huisdier niet uren in de opvang te zitten.
Nu, na twee jaar beginnen we het te merken: de honden die eerst zenuwachtig binnen kwamen beginnen nu aan de riem te trekken om een spreekkamer binnen te gaan, waar ze ‘de vorige keer toch van die lekkere snoepjes kregen’.

Op dit moment doen Mark van der Zander en Suzanne van Erp de meeste gezelschapsdieren. Daar komen nog wel 1 of 2 gezelschapsdierenartsen bij, maar dat hoort U te zijner tijd wel.

Hier is Suzanne een oor van een kat aan het bekijken.

 

 

Er zijn wat